Članska ekipa Parklji Ljubljana do 1. zmage, na Ježici padli Škofjeločani

Košarkarji naše članske vrste so na domačem parketu na Ježici vknjižili prvo zmago – v 3. krogu lige za razvrstitev Lige Telemach so bili s 73:66 boljši od Škofeločanov. Svoji minutaži sta dobro izkoristila Matej Luznar in Jakob Čebašek.

Liga za razvrstitev, 3. krog, sobota, 26.3.2011

PARKLJI – LTHcast Mercator 73:66 (24:14, 16:12, 15:21, 18:19)

Parklji: Kobal 9, Krejić 11, Nemanič, Čebašek 11, Delič 4, Eržen 27, Kokol, Luznar 14
LTHcast Mercator: Mihailovič 12, Mezek 6, Mahkovic 8, Skok 10, Čajič 7, Nowakowski 4, Bošnjak 4, Mičić, Morina 15

V tretjem krogu Lige za razvrstitev, oziroma v 18. poizkusu je Parkljem vendarle uspelo priti do prve zmage. Premoč so Bežigrajčanom morali priznati Škofjeločani, ki so tako zapravili vse možnosti, da bi se še prebili pred Šentjurčane na prvem mestu Lige za razvrstitev oz. na 9. mesto v letošnji Ligi Telemach.

Veliko dela so domači košarkarji opravili že prvih 25 minutah tekme, ko sta koš Škofjeločanov polnila predvsem nekdanja člana LTHcast Mercatorja Jure Eržen in Dario Krejič. Rezultat po 25 minutah je bil namreč zelo presenetljiv, saj so Bežigrajčani vodili s kar 50:30. Gostje so se nato z delnim izidom 19:5 vrnili v igro (55:49), a za priključek potrošili preveč moči, ki jim jo je vidno primanjkovalo v zaključku srečanja.

V naslednjem krogu bodo Parklji v soboto, 2. aprila prvič v sezoni poizkušali premagati še Šentjurčane, medtem ko bodo Škofjeločani prosti.

Igor Kešelj, trener Parkljev:To zmago posvečamo vsem “simpatizerjem in prijateljem” kluba, ki so ves čas le čakali, da se nam zgodi enaka usoda kot v prejšnji sezoni Šenčurju CP Kranju, torej, da ostanemo brez zmage. Dokazali smo, da se da uspeti tudi z izključno mladimi igralci, ki so dobili kar zavidljivo minutažo, zato vsem fantom čestitam za res borbeno in korektno predstavo.

Gašper Potočnik, trener LTHCasta Mercatorja:Parkljem čestitam za prvo zmago, očitno so si jo bistveno bolj želeli kot mi. Kljub vsemu moram poudariti, da določeni dejavniki, na katere mi nimamo vpliva, ravno tako kot mi niso bili na nivoju tekme, oziroma lige.”


Prejšnji prispevek: »
Naslednji prispevek: »


ODDAJTE KOMENTAR