Poraz za slovo od sezone 2010/11

Košarkarji Parklji Ljubljana so na zadnji tekmi v sezoni 2010/11 doživeli poraz v Škofji Loki, kjer jih je z 80:72 ugnal tamkajšnji ligaš. Jure Eržen je prispeval 21 točk.

Liga za razvrstitev, 6. krog, 9.4.2011

LTHCAST MERCATOR – Parklji Ljubljana 80:72 (22:23, 15:14, 19:22, 24:13)

LTHcast Mercator: Mezek 25, Demšar 8, Mahkovic 16, Skok 2, Čajič 7, Lebedinstev 9, Nowakowski 2, Bošnjak 2, Morina 9
Parklji: Kobal 11, Doljak, Krejič 11, Nemanič 2, Čebašek 7, Eržen 21, Kokol 6, Luznar 5, Mihalič 9

Če ekipe, ki se merijo v ligi za prvaka čaka še devet krogov, pa so s sezono že zaključila moštva, ki so se med seboj merila v ligi za razvrstitev. V zadnjem krogu sta se v škofjeloški dvorani Poden pomerili ekipi domačega LTHcast Mercatorja in Parkljev iz Ljubljane, na lepši način pa so sezono zaključili v škofjeloškem taboru, ki je dosegel še peto zmago v letošnji sezoni. Na drugi strani so Parklji na 20 tekmah uspeli slaviti enkrat samkrat.

Tekma, v kateri je bilo prisotno veliko želje, saj sta obe ekipi želeli sezono zaključiti z zmago, je postregla zanimivo in nadvse izenačeno igro. V domači zasedbi je s svojo predstavo navdušil predvsem 26-letni kapetan moštva Tomaž Mezek (25 točk, 4 skoki in 3 podaje), na drugi strani pa se kljub svojim 35 letom z nasprotniki še vedno odlično kosa Jure Eržen, ki je tokrat odigral vseh 40 minut in zbral 21 točk, 9 skokov in 5 podaj. Pred zadnjo četrtino je bolje kazalo gostom, nato pa so domači pokazali zares veliko želje in borbenosti, kar jim je na koncu prineslo uspeh in dober zaključek sezone.

Kočno prvo mesto v ligi za razvrstitev so zasedli Šentjurčani, drugo je pripadlo Škofjeločanom, zadnje tretje pa Parkljem. Vsa moštva bodo tudi v naslednji sezoni nastopala med elito, iz 1. B SKL pa se jim bo pridružila še Rogaška.

Gašper Potočnik, trener LTHCasta Mercatorja:Fantom čestitam za prikazano igro in zasluženo zmago. Rad bi se zahvalil njim, strokovnemu štabu, upravi kluba in Unionu Olimpiji, oziroma direktorju Janezu Rajglju, s katerim je klub sodeloval in vsem skupaj zaželel v prihodnje čim več sreče.”

Igor Kešelj, trener Parkljev: “Zaključek sezone je zelo klavrn, saj smo si nadejali zmagati zadnjo tekmo, a nam to ni uspelo. Čestitke košarkarjem LTHCasta Mercatorja.”


Prejšnji prispevek: »
Naslednji prispevek: »


ODDAJTE KOMENTAR